Investicijski cikel v PV s strani vodilnega razvijalca nakupovalnih središč SES

Družba SES - Spar European Shopping Centers, vodilni razvijalec nakupovalnih središč v Avstriji in Sloveniji, bo v sodelovanju z družbo Resalta začela nov finančni cikel naložb v obnovljive vire energije in trajnostno naravnanost. Z vodilnim energetskim partnerjem Resalta je podpisala pogodbo za izgradnjo treh strešnih sončnih fotovoltaičnih (PV) sistemov s skupno zmogljivostjo 2.290 kW za svoja nakupovalna središča Aleja Ljubljana, Citypark Ljubljana in Center Vič Ljubljana.

Sočasno pa bo SES izvedel projekte fotovoltaike tudi v drugih dveh nakupovalnih središčih, Citycenter Celje in Europark Maribor. Tako bo skupna zmogljivost vseh petih fotovoltaičnih sistemov 4.300 kW. Solarni paneli bodo začeli delovati in proizvajati energijo sredi julija 2023 in bodo letno prispevali k zmanjševanju emisij CO2 za 1239 ton, kar je enakovredno zasaditvi 55.000 dreves.

"Pri razvoju projekta smo se osredotočili na doseganje čim večje učinkovitosti nameščenih sistemov. To smo med drugim dosegli z uvedbo sistema upravljanja z energijo, certificiranega v skladu s standardom EN ISO 50001:2018,"

je povedal generalni direktor SES Slovenija Toni Pugelj.

SES-ov model trajnostnega delovanja vključuje elemente, ki jih določa zeleni dogovor EU. Sončne elektrarne bodo koristile lastnikom nepremičnin, saj bodo s trajnostno lokalno proizvodnjo energije iz obnovljivih virov povečevale energetsko neodvisnost. Hkrati pa bodo povečevale koristi tudi najemnikom nakupovalnega središča, kot tudi obiskovalcem, ki bodo lahko zeleno energijo uporabljali za polnjenje svojih električnih vozil.

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.