Inovativne energetske rešitve za dekarbonizacijo v sodelovanju z družbo Weiler Abrasives EMEA

Družba Resalta in Weiler Abrasives EMEA sta sklenila partnerstvo za zagotavljanje inovativnih rešitev za razogljičenje preko fotovoltaične tehnologije in najsodobnejšega sistema HVAC, predvsem s ciljem zmanjšanja stroškov energije ter ogljičnega odtisa.

Našemu partnerju Weiler Abrasives EMEA, ki je vodilni proizvajalec rešitev za obdelavo površin, bo Resalta namestila dve klimatski napravi, ki bosta proizvodni hali na lokaciji Weiler v Mariboru zagotavljali 60.000 kubičnih metrov zraka na uro. Ti enoti bosta opremljeni z rekuperatorjem energije in adiabatnim hladilnim sistemom, kar bo zagotavljalo največjo energetsko učinkovitost prezračevanja. Potrebe po hladu bodo zadovoljene z vgradnjo novega hladilnega agregata z močjo 600 kW, ki bo zagotavljal večjo energetsko učinkovitost in zanesljivost ter nadomestil staro okolju nevarno hladilno sredstvo R22. Poleg tega bo nameščen tudi nov generator hitre pare, ki bo pomagal nadzorovati vlažnost v proizvodni hali skozi vse leto. Podjetje Resalta bo na podlagi 15-letne pogodbe o nakupu električne energije zgradilo tudi tri sončne fotovoltaične elektrarne na različnih proizvodnih lokacijah v Sloveniji. Skupna zmogljivost solarnega energetskega sistema je 2.109,6 kWp, z njim pa se bodo emisije CO2 zmanjšale za 1.048,3 tone na leto.

Celovita energetska rešitev bo družbi Weiler Abrasives EMEA pomagala doseči dolgoročne prihranke pri učinkovitosti in omogočila, da bodo njeni stroški energije v prihodnosti predvidljivi. Medtem ko bo podjetje Resalta še naprej utrjevalo svojo vodilno vlogo energetske družbe v regiji CEE in zaupanja vrednega poslovnega partnerja na področju doseganja ciljev zelenega prehoda.

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.