Delničarji

Naša struktura delničarjev obsega vodilna mednarodna podjetja ter sklade zasebnega kapitala, kar priča o naši strokovnosti in naši finančni podpori ter zmožnosti izpolnjevanja danih obljub.

Gorenje Group

Skupina Gorenje je eden od vodilnih evropskih proizvajalcev gospodinjskih aparatov z več kot 60-letno zgodovino. Ima mednarodno prodajno mrežo, s katero je prisotna na vseh celinah po svetu in je nastajala skoraj pol stoletja. Ker se 95 % njene proizvodnje izvozi, je Gorenje najbolj mednarodno slovensko podjetje. Leta 2013 je 10.639 zaposlenih ustvarilo 1,24 milijarde EUR prihodka.

Gorenje ima svoje tehnologije razvoja in proizvodnje za energetsko učinkovitost ter obnovljive vire energije.

Energetika Ljubljana

Glavna dejavnost Energetike Ljubljana je daljinska distribucija toplote (topla voda in para), hlajenja in zemeljskega plina. V smislu velikosti sistema daljinskega ogrevanja, uporabe distribucijskega omrežja in prodajnih rezultatov smo eden najbolj razvitih sistemov oskrbe v srednji Evropi.

Energetika Ljubljana je največji sistem za oskrbo s toploto v Sloveniji in ima veliko izkušenj z obratovanjem energetskih sistemov in izjemne sposobnosti na področju inženirstva.
 

Black Peak Capital

Black Peak Capital je družba zasebnega kapitala in tveganega kapitala, ki se specializira na področju kapitala za rast. Izogiba se naložbam v kmetijstvo, sečnjo, živinorejo in ribogojstvo. Družba išče priložnosti za naložbe v majhna in srednje velika podjetja. Investira predvsem v Bolgariji.

Običajno investira v zneskih med 0,3 milijona EUR in 3 milijoni EUR. Sedež družbe Black Peak Capital je v Sofiji, Bolgarija.

Post Scriptum

Post Scriptum je skupina za naložbe tveganega kapitala, ki ima širok portfelj naložb v zagonska in nišna podjetja, med drugim predvsem v energetskem sektorju. Najbolj se osredotoča na dinamično področje obnovljive energije.

Člani uprave

Marijan Penšek

Podpredsednik Gorenja

Marijan Penšek je diplomiral in magistriral z strojništva Univerze v Ljubljani in je v Gorenju že skoraj 30 let. V zadnjem času je tudi direktor Gorenje Ekoinvest in Energygor, dveh družb koncerna, ki se ukvarjata z investicijami v okolje in energetiko, več let je bil direktor inovacij. Je tudi član številnih nadzornih svetov in skupščin odvisnih družb Gorenja.

Samo Lozej

Direktor Energetike Ljubljana

Samo Lozej je diplomiral na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Je član upravnega odbora Energetske zbornice Slovenije. Bil je direktor več javnih in zasebnih podjetij. V zadnjih dvajsetih letih je bil član Združenja nadzornikov Slovenije in član več nadzornih svetov. Kot navdušen jadralec je tudi član Izvršnega odbora Jadralne zveze Slovenije.

Mark Crandall

Partner in direktor Postscriptum

Mark Crandall je leta 1984 soustanovil energetsko divizijo v podjetu Morgan Stanley. Nato je bil vodja družbe Glencore za trgovanje z nafto in pozneje ustanovitelj podjetja Trafigura. Leta 2005 je začel vlagati v projekte obnovljivih virov energije in leta 2007 ustanovil Continental Wind Partners, kjer je svoja sredstva vlagal v razvoj vetrnih zmogljivosti na Poljskem in v Romuniji, pozneje pa pridobil zunanji kapital in leta 2007 formalno ustanovil Continental Wind Partners LLC.

Rossen Ivanov

Partner in direktor BlackPeak Capital

Rossen Ivanov je soustanovitelj ter partner in direktor BlackPeak Capital, sklada za lastniško financiranje rasti, ki ga financira Evropski investicijski sklad in se osredotoča na podporo hitro rastočih MSP v Jugovzhodni Evropi. BlackPeak Capital je investiral v 11 podjetij v več panogah.

Pred skladom BlackPeak Capital je Rossen soustanovil Entrea Capital, vodilno svetovalno podjetje na področju spojitev in pripojitev ter podjetniških financ v Bolgariji, ter delal pri McKinsey & Co. v New Yorku in Evropski banki za obnovo in razvoj v Londonu. Zaključil je študij MBA na Harvard Business School in diplomiral iz ekonomije na American University v Bolgariji.

Dimitar Enchev

Partner in direktor Postscriptum

Dimitar Enchev je diplomiral na Swarthmore College in London School of Economics ter ima bogate izkušnje na področju obnovljivih virov energije, trajnostnega razvoja, tveganega kapitala/zasebnega lastniškega financiranja. Preden se je pridružil PostScriptum Ventures, je bil Dimitar direktor podjetja CWP, vodilnega razvijalca energije iz obnovljivih virov na svetu, ter sodeloval pri uspešnem razvoju in financiranju več velikih projektov energije iz obnovljivih virov, vključno z največjo vetrno elektrarno v Evropi – 1,1 milijarde evrov vrednim projektom Fantanele. Še vedno je član uprave CWP.

Luka Komazec

Direktor Resalte

Luka Komazec je prevzel vodenje novoustanovljenega podjetja Resalta leta 2011. Njegova vizija je zagotoviti stalno rast Skupine Resalta z razvojem celostnih energetskih rešitev in poslovnih modelov. Diplomiral je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Leta 2010 je zaključil študij MBA na IEDC Poslovni šoli Bled.

Novice
04. 03. 2019

Resalta s ponosom najavlja, da je v okviru svojih mednarodnih širitev z italijanskim podjetjem za…

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.