Delničarji

Našo lastniško strukturo sestavljajo vodilna mednarodna podjetja in skladi zasebnega kapitala, kar priča o naši strokovnosti in finančni podpori ter zmožnosti izpolnjevanja vseh naših obljub.

Gorenje Group

Skupina Gorenje je eden od vodilnih evropskih proizvajalcev gospodinjskih aparatov z več kot 60-letno zgodovino. Ima mednarodno prodajno mrežo, s katero je prisotna na vseh celinah po svetu in je nastajala skoraj pol stoletja. Ker se 95 % njene proizvodnje izvozi, je Gorenje najbolj mednarodno slovensko podjetje. Leta 2013 je 10.639 zaposlenih ustvarilo 1,24 milijarde EUR prihodka.

Gorenje ima svoje tehnologije razvoja in proizvodnje za energetsko učinkovitost ter obnovljive vire energije.

Energetika Ljubljana

Glavna dejavnost Energetike Ljubljana je daljinsko zagotavljanje toplote (vroče vode in pare), hlajenja in zemeljskega plina. Glede na velikost sistema daljinskega ogrevanja, uporabo distribucijske mreže in prodajne rezultate se uvrščamo med visoko razvite oskrbovalne sisteme v Srednji Evropi.
Energetika Ljubljana je največji energetski sistem s toploto v Sloveniji in ima pomembne izkušnje z delovanjem energetskih sistemov in močne kompetence na področju tehnike

Black Peak Capital

Black Peak Capital je zasebni kapital in podjetje rizičnega kapitala, specializirano za rast kapitala. Izogiba se naložbam v kmetijstvo, gozdarstvo, živinorejo in ribogojstvo. Podjetje želi vlagati v mala in srednje velika podjetja in vlaga predvsem v Bolgariji. Podjetje običajno investira med 0,3 milijona EUR (0,38 milijona USD) in 3 milijone EUR (3,86 milijona USD). Black Peak Capital ima sedež v Sofiji v Bolgariji.

Post Scriptum

Post Scriptum je skupina za tvegani kapital, ki ima širok portfelj naložb v zagonskih in nišnih situacijah, predvsem, vendar ne samo izključno v energetskem sektorju. Največji poudarek je na dinamičnem področju obnovljive energije.

Člani uprave

Marijan Penšek

Podpredsednik Gorenja

Marijan Penšek je diplomiral in magistriral z strojništva Univerze v Ljubljani in je v Gorenju že skoraj 30 let. V zadnjem času je tudi direktor Gorenje Ekoinvest in Energygor, dveh družb koncerna, ki se ukvarjata z investicijami v okolje in energetiko, več let je bil direktor inovacij. Je tudi član številnih nadzornih svetov in skupščin odvisnih družb Gorenja.

Samo Lozej

Direktor Energetike Ljubljana

Samo Lozej je diplomiral na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Je član uprave Energetske Zbornice Slovenije. Bil je direktor več javnih in zasebnih podjetij. V zadnjih 20 letih je bil član Združenja Nadzornikov Slovenije (Slovensko nadzorno združenje) in član več nadzornih svetov. Kot navdušen jadralec je tudi član upravnega odbora Slovenske jadralne zveze.

Mark Crandall

Upravni družbenik pri Post Scriptum

Mark Crandall je bil soustanovitelj podjetja Morgan Stanley za trgovanje z blagom leta 1984. Kasneje je bil vodja podjetja za trgovino z nafto Glencore, nato pa je ustanovil podjetje Trafigura, ki je danes postala ena največjih fizičnih proizvoden z blagom na svetu. V projekte obnovljivih virov energije je začel vlagati leta 2005, leta 2007 pa je ustanovil podjetje Continental Wind Partners, kjer je svoja osebna sredstva vlagal v poljski in romunski razvoj vetra, kasneje pa je pridobil zunanji kapital, da je leta 2007 uradno ustanovil podjetje Continental Wind Partners.

Rossen Ivanov

Upravni družbenik pri Black Peak Capital

Rossen Ivanov je soustanovitelj in upravni partner družbe BlackPeak Capital, rastnega lastniškega sklada, ki ga financira Evropski investicijski sklad in se osredotoča na podporo hitro rastočim MSP v jugovzhodni Evropi. BlackPeak Capital je investiral že v 11 podjetij v različnih panogah.
Pred BlackPeak Capital je bil Rossen soustanovitelj podjetja Entrea Capital, vodilno svetovalno družbo za združitve in prevzeme ter korporativno finančno svetovanje v Bolgariji, delal je tudi v McKinsey & Co. v New Yorku in Evropski banki za obnovo in razvoj v Londonu. Diplomiral je iz poslovne fakultete na Harvardski šoli ter iz ekonomije na Ameriški univerzi v Bolgariji.
 

Dimitar Enchev

Upravni partner pri Post Scriptum

Dimitar Enchev je diplomiral na Swarthmore College ter London School of Economics in ima bogate izkušnje na področju obnovljivih virov energije, trajnosti, tveganega kapitala / zasebnega kapitala. Preden se je Dimitar pridružil podjetju PostScriptum Ventures, je bil direktor CWP, vodilnega svetovnega razvijalca obnovljive energije, in je bil vključen v uspešen razvoj in financiranje številnih obsežnih projektov obnovljive energije, vključno z največjo vetrno elektrarno v Evropi – projekt Fantanele, vreden 1,1 evra milijarde projekt. Še vedno pa je član upravnega odbora CWP.

Luka Komazec

Direktor podjetja Resalta

Luka Komazec je vodenje novoustanovljenega podjetja Resalta prevzel leta 2011. Njegova vizija je neprekinjeno zagotavljanje rasti družbe Resalta z razvojem celovitih energetskih rešitev in poslovnih modelov. Diplomiral je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Leta 2010 je končal MBA na IEDC Bled šoli za Management.

Novice
26. 05. 2023

5 MW velika kogeneracijska elektrarna, ki se nahaja v Slatini na Hrvaškem je bila predana v uporabo…

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.