SŽ VIT – Slovenija

Statistike projekta

Nižja poraba električne energije pri proizvodnji komprimiranega zraka

Zanesljivejša in stabilnejša proizvodnja komprimiranega zraka

Izzivi

  • SŽ VIT je del skupine Slovenskih železnic, ki skrbi za vzdrževanje in tehnično servisiranje vlakov in železniških vozil. Podjetje SŽ-VIT je Resalti naročilo izvedbo celovitega energetskega pregleda svojega osrednjega kompleksa v Ljubljani.
  • S pregledom so se za naročnika pokazali potenciali za energetske prihranke pri proizvodnji komprimiranega zraka, zato so se v SŽ VIT odločili naročiti izvedbo projekta pri Resalti.

Rešitve

Z namenom optimizacije porabe energije v SŽ VIT je Resalta namestila nov kompresor primerne kapacitete z možnostjo frekvenčne regulacije (pogon s spremenljivo hitrostjo).

Poleg tega je Resalta prenovila in izboljšala nekatere elemente kompresorske postaje, s čimer je poleg energetske učinkovitosti izboljšala tudi zanesljivost proizvodnje.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.