Sončna elektrarna Primat

Statistike projekta
121,3

kWp

vgrajene moči

Izpusti ogljikovega dioksida nižji za

69,9

ton

letno

Podjetje Primat, ki se ukvarja predvsem s proizvodnjo kovinske opreme, se je na nas obrnilo, da bi združilo zahteve izvoznih trgov s trajnostnimi cilji. Resalta je zagotovila strokovno znanje in sredstva za dosego skupnega cilja - bolj predvidljivega prihodnjega poslovanja in manjšega vpliva trenutnih dogodkov na trgih z električno energijo. 

Na strehi objekta Primat smo postavili sončno elektrarno moči 121,3 kWp, ki bo letno proizvedla predvidoma 142,7 MWh električne energije, kar bo prineslo zmanjšanje ogljičnega odtisa za 69,9 ton na leto.

Resalta in Primat sta sklenila 15-letno pogodbo o odkupu električne energije. 

Projekt je bil uspešno zaključen septembra 2023.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.