Sončna elektrarna Gorenje Velenje - Slovenia

Statistike projekta
405

kWp

vgrajene moči

446

MWh

letno proizvedene čiste energije

Zakaj se je Gorenje odločilo za sončno energijo

Gorenje, velikan na področju gospodinjskih aparatov in eno vodilnih podjetij v regiji, zelo resno jemlje svoj vpliv na okolje. Da bi zmanjšalo svoj ogljični odtis, se je odločilo za prehod na obnovljive vire energije za del svoje proizvodnje električne energije.

Poleg tega je Gorenje kot velik porabnik energije še posebej občutljivo na nihanja cen električne energije in plačuje velike račune za storitve. S proizvodnjo dela električne energije na trajnostni način zmanjšuje tudi tveganja, povezana z naraščajočimi cenami električne energije, in ima na voljo stabilen in zanesljiv vir energije.

Rešitev Resalte

Projekt je bil razvit ob upoštevanju naklona strehe, sončnega sevanja in optimalne usmerjenosti sončnih kolektorjev po natančnih meritvah in izračunih obremenitve strehe. Montažna dela so bila izvedena brez prekinitve proizvodnje ali poslovanja stranke. Sončni kolektorji so vključeni v omrežje. 

Življenjska doba sončnih fotovoltaičnih panelov je 25 let in bodo podjetju Gorenje zagotavljali obnovljivo električno energijo več kot dve desetletji. Tudi po 20 letih uporabe bo učinkovitost sončnih panelov presegala 70 %.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.