Sončna elektrarna Fraport

Statistike projekta

Izpusti ogljikovega dioksida nižji za

250

ton

letno

1,5

MWp

vgrajene moči

Stanje pred sklenitvijo pogodbe in zahteve naročnika

 

Letališče Jožeta Pučnika je največje mednarodno letališče v Sloveniji in si aktivno prizadeva zmanjšati vpliv na okolje. Za pridobivanje zelene energije na mestu je Fraport sklenil pogodbo z družbo Resalta za namestitev sončnih kolektorjev v skladu s pogodbo o nakupu električne energije.

Rešitve Resalta​

Sončna fotovoltaična elektrarna na strehi garažne hiše s poslovnim prizidkom je bila v celoti nameščena v letu 2021 in bo na letni ravni proizvedla okoli 530 MWh električne energije.

Proizvodnjo lastne električne energije bo zagotavljalo 1.347 kakovostnih modulov, električna energija iz obnovljivih virov pa bo zagotavljala sedem odstotkov celotne porabe vse električne energije na letališču. 

Emisije CO2 se bodo s tem zmanjšale za približno 250 ton na leto.

Pogodbeno obdobje je 25 let.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.