Perutnina Ptuj

Statistike projekta

Obrat ima potrebno hladilno zmogljivost za energetsko  učinkovitejše obratovanje

Obrat ima zagotovljene sisteme za izredne razmere (2 vira hladu)

Letni prihranki energije:

47.239

kWh

Stanje pred sklenitvijo pogodbe in zahteve naročnika

Obrat Perutnine Ptuj za pakiranje mesa v Zalogu potrebuje za svojo proizvodnjo več hladilnih komor z nastavljenimi različnimi temperaturami. Pri prvotnih postopkih hlajenja so za vse komore uporabljali kompresorje z amonijakom, ki zagotavljajo temperaturo v območju od -20 °C do 0 °C. 

Nekateri starejši kompresorji so stari tudi do 40 let in imajo zaradi iztrošenosti zelo nizko stopnjo energetske učinkovitosti.
 

Rešitev Resalta

Resalta je razvila vzporedno rešitev za komore z 0 °C, ki predstavljajo skoraj 50 % celotnega hladilnega prostora obrata.

Namestili so zunanji zračno hlajeni hladilni agregat, ki kot hladilno snov uporablja ekološki medij R134a in pripravlja hladilni medij propilen-glikol pri temperaturnem režimu -6/0 °C.

S hladilno zmogljivostjo 760 kW je stopnja energetske učinkovitosti dvakrat višja, kot je bila pri obstoječi tehnologiji v obratu Zalog. Pod pogoji Euroventa bi lahko imel ta impresivni hladilnik, ki tehta 8 ton, zmogljivost celo 1300 kW.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.