Osnovna šola Dobropolje

Statistike projekta

Znižanje stroškov ogrevanja

Učinkovitejši, zanesljivejši in okolju prijaznejši sistem, ki zadovoljuje nove potrebe naročnika

Zmanjšanje emisij CO2 za 

116

t

letno

Stanje pred sklenitvijo pogodbe in zahteve naročnika

Občina je za ogrevanje osnovne šole in vrtca uporabljala dva draga in neučinkovita kotla na kurilno olje (2 x 230 kW).

Šola in vrtec porabita letno 300 MWh. Ker občina širi šolske zmogljivosti bo predvidena dodatna poraba toplotne energije znašala 430 MWh letno.

Rešitev Resalta

Zasnovana rešitev bo zagotovila učinkovit, zanesljiv in okolju prijazen sistem za ogrevanje. Rešitev vključuje kotel na biomaso z zmogljivostjo 250 kW, ki bo s cevmi priključen na sedanjo kotlovnico.

Enega od obstoječih kotlov bodo obdržali kot rezervo za pokrivanje povečanih potreb. Nova kombinirana toplotna moč bo 480 kW. V sklopu projekta je podjetje Resalta zgradilo tudi  novo kotlovnico, v kateri je nameščen kotel na biomaso, skupaj s skladiščem za lesne sekance.

Z izvedeno rešitvijo so občina in šola ter vrtec dobili učinkovitejšo, zanesljivejšo in okolju prijazno rešitev, ki zadovoljuje potrebe uporabnikov in pozitivno vpliva na kakovost bivanja otrok in občanov.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.