Nova kogeneracija v občini Slatina

Statistike projekta

15 novih delovnih mest v mestu Slatina

Čista, cenovno ugodenjša in energetsko bolj učinkovita proizvodnja energije

O novem projektu

V občini Slatina na Hrvaškem je podjetje Resalta začelo graditi objekt za soproizvodnjo toplotne in električne energije, ki bo deloval na lesno biomaso. 

Kogeneracija, skupaj s sušilnico, bo zgrajena na 17.000 m2 velikem zemljišču.
 

Rešitev Resalta

Podjetje Resalta bo zgradilo 5.6 MW kogeneracijo, ki bo vključevala tudi sušilnico lesnih sekancev. 

Za proizvedeno električno energijo je bila podpisana 14 letna pogodba s HROTE (hrvaški dobavitelj električne energije). Za dobavo lesnih sekancev bo skrbelo podjetje Hrvatske šume, s katerim je bila sklenjena pogodba za 14 let.

S proizvedeno toploto bo Slatinska kogeneracija oskrbovala tudi eno izmed sosednjih industrijskih podjetij.

  • Ure delovanja: 8.000
  • Poraba lesnih sekancev p.a.: 60.000 t
  • Max. moč: 5,6 MW
  • Neto poraba električne energije: 0,6 MW
  • Električna proizvodnja, letno.: 40.000 MWh
     
Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.