IM Topola – Srbija

Statistike projekta
20%

prihranek stroškov proizvodnje pare

Izpusti CO2 nižji za

600

ton

letno

Izzivi

  • Topola, ki se nahaja v Bački Topoli v Vojvodini, regiji na severu države, proizvaja najrazličnejše mesne izdelke tako za lokalno porabo kot za izvoz na mednarodne trge.
  • Topola ima s 60.000 glavami živine, ki jih vsako leto zagotovita njeni dve farmi, in s 4.300 hektarov obdelovalnih površin za svojo proizvodnjo zelo velike energetske potrebe.

Rešitve

Resalta bo namestila nov energetsko učinkovit parni kotel na zemeljski plin, ki je ključen za naročnikovo proizvodnjo v mesnopredelovalnem obratu Topola. Resalta bo namestila tudi vso spremljajočo opremo, vključno z novim gorilnikom, napajalnim rezervoarjem, kondenzatnim rezervoarjem in sistemom vračanja kondenzata.

Projekt vključuje nov vertikalni rezervoar s parnim izmenjevalnikom toplote za pripravo sanitarne tople vode ter vso potrebno mehansko in električno opremo kotlovnice.

 

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.